středa 16. dubna 2014

Mrkvové sušenky

Mrkvové sušenky

Na těsto:

  •          70 g třtinového cukru
  •          1 lžíce rozpuštěného másla
  •          1 bílek
  •          1 lžička vanilkového extraktu
  •          128 g hladké špaldové mouky
  •          1 ½ lžičky prášku do pečiva
  •          Špetka soli
  •          2 lžičky mletého zázvoru
  •          1 lžička mleté skořice
  •          260 g strouhané mrkve

Na krém:

  •          170 g smetanového sýru, pokojové teploty
  •          2 lžíce másla, změklého
  •          ½ lžičky vanilkového extraktu
  •          20 g moučkového cukru
  •          Lžička stévie
  •          ½ lžičky mleté skořice

Postup:

Cukr smícháme s máslem, bílkem a vanilkovým extraktem. V jiné míse promícháme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, zázvor a skořici. Pak sypkou směs přidáváme k mokré. Nakonec vmícháme strouhanou mrkev.  Těsto naplňte do cukrářského sáčku a tvarujte na plech sušenky. (Můžete i odebírat těsto lžičkou a tvarovat placičky). Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 30 minut. Necháme zcela zchladnout.
Na krém našleháme smetanový sýr s máslem, přimícháme vanilkový extrakt. Moučkový cukr smícháme se skořicí a vmícháme do krému. Krémem po dvou spojujeme mrkvové sušenky.








Žádné komentáře:

Okomentovat