neděle 13. dubna 2014

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Suroviny:

500ml mléka
350 g čerstvého špenátu
2 vejce
2,5 hrnku hladké špaldové mouky
3 stroužky česneku
pepř, sůl

Postup přípravy receptu

Špenát nakrájíme, česnek očistíme a utřeme.
Do misky dáme, mléko, celá vejce a rozšleháme, přidáme nakrájený špenát, utřený česnek, pepř a sůl, promícháme a postupně přimícháme i mouku. Rozmixujeme ponorným mixérem a vznikne těsto trochu hustější než na klasické palačinky.
Na oleji smažíme pozvolna palačinky z obou stran.

Ještě na horké palačinky můžeme dát sýr a šunku, smotáme a můžeme podávat. Já jsem je dnes použila jako netradiční přílohu k pečenému kuřeti.





Žádné komentáře:

Okomentovat