Co s přezrálými banány?
Taky se vám stane, že si koupíte banány, sníte tak dva a na zbylé koukáte další 4 dny jak žloutnou a hnědnou? A pak už si říkáte, co s něma budu dělat, to už nikdo jíst nebude...Já jsem je rozmačkané zamíchala do těsta na muffiny a tahle varianta se stane asi jednou z mých nejoblíbenějších, muffinky jsou pěkně mokré, přirozeně sladké a zmizly raz dva :) Akorát jsem byla "donucena" vytvořit dvě varianty - jedny z bílé mouky a druhé se špaldovou moukou a ořechy (manžel bojkotuje zdravější mouky a má alergii na ořechy a já přece nesním všechno sama,že? :)
Ingredience:
- 80 g změklého másla
- 100 g hnědého cukru
- 2 vejce
- 150 g mouky (já jsem dala 75g špaldové a 75 g hladké)
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka skořice
- 2 zralé banány (nebo 3 menší)
- 75 ml podmáslí
- 30 g sekaných vlašských ořechů
- vlašské ořechy na ozdobení
Postup:
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vajíčka. V jiné míse smícháme mouku s jedlou sodou a skořicí a v další misce smícháme rozmačkané banány s podmáslím. Moučnou směs střídavě s banány přidáváme ke žloutkové směsi a nakonec přimícháme ořechy. Těsto naplníme do muffinových košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 25 minut. Můžete tyhle muffinky potřít žervé s rozmíchaným moučkovým cukrem, ale mě to takhle stačilo :)
Žádné komentáře:
Okomentovat