- Lízátkové dortíčky
- Na těsto:
- 5 vajec
- 50 gr. třinového cukru
- 1 lžíce stévie
- 120 gr. hladké špaldové mouky
- 0,5 dl vody
- 0,5 dl oleje
- 5 vajec
- 50 gr. třinového cukru
- 1 lžíce stévie
- 120 gr. hladké špaldové mouky
- 0,5 dl vody
- 0,5 dl oleje
Na čokoládový krém:
- 1/2 balíčku pudingového prášku (20g)
- 1,3 dl mléka
- 50 gr. třtinového cukru
- 1 lžička stévie
- 100 gr mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
Na světlý krém:
- 1/2 balíčku pudingového prášku (20g)
- 1,3 dl mléka
- 30 gr. třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
- 1 lžička stévie
- 125 gr. tvarohu
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup
Na těsto ušleháme žloutky s cukrem do pevé pěny. Vmícháme do ní prosátou mouku, vodu s olejem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Umícháme hladké těsto, které nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut. Upečený korpus necháme dobře vychladnout.
Na čokoládový krém rozmícháme pudinkový prášek v mléce a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Krém odstavíme z ohně, přidáme cukr a rozlámanou čokoládu a stále mícháme, až se cukr i čokoláda rozpustí. Krém za stálého míchání necháme vychladnout, pak do něj vmícháme ušlehanou smetanu a uložíme ho v chladničce.
Na světlý krém rozmícháme pudinkový prášek v mléce, povaříme za stálého míchání do zhoustnutí a vmícháme cukr. Krém necháme za průběžného míchání vychladnout a pak do něj zlehka vmícháme tvaroh.
- Vychladlý korpus nastrouháme na struhadle, rozdělíme na dvě části - jednu smícháme se světlým krémem a druhou polovinu s čokoládovým. Uděláme ze směsi kuličky a dáme na chvilku do mrazničky. Až kuličky vytuhnou, napícháme je na špejle a namočíme v rozpuštěné bílé nebo hořké čokoládě, ozdobíme a necháme zaschnout. A pak už si kuličky jenom vychutnáme:))
Žádné komentáře:
Okomentovat