středa 26. března 2014

Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky 


Po dlouhé době pečení sladkých dobrůtek jsem dostala chuť na něco slaného. Co může být lepší, než si upéct domácí tyčinky? Výhoda je v tom, že jsou krásně křupavé a čerstvé a taky v tom, že je můžu upéct ze zdravých surovin. Ideální jsou k vínečku nebo pivu:)

Na těsto:

  • 120 g hrubé mouky 
  • 120 g špaldové mouky 
  • 250 g tvarohu 
  • 120 gr másla 
  • trochu soli 
  • 1 vejce 
  • kmín (sezam, dýňová semínka, Chia semínka)

Postup:

Z polohrubé mouky, tvarohu, změklého másla a soli vypracujeme těsto.
Vyválíme tenký plát o výšce 2 mm, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo semínky.
nožem rozdělíme do žádoucích tvarů a na plechu vyloženém pečícím papírem a upečeme do zlatova.




Žádné komentáře:

Okomentovat