Tvarohové tyčinky
Po dlouhé době pečení sladkých dobrůtek jsem dostala chuť na něco slaného. Co může být lepší, než si upéct domácí tyčinky? Výhoda je v tom, že jsou krásně křupavé a čerstvé a taky v tom, že je můžu upéct ze zdravých surovin. Ideální jsou k vínečku nebo pivu:)
Na těsto:
- 120 g hrubé mouky
- 120 g špaldové mouky
- 250 g tvarohu
- 120 gr másla
- trochu soli
- 1 vejce
- kmín (sezam, dýňová semínka, Chia semínka)
Postup:
Z polohrubé mouky, tvarohu, změklého másla a soli vypracujeme těsto.Vyválíme tenký plát o výšce 2 mm, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo semínky.
nožem rozdělíme do žádoucích tvarů a na plechu vyloženém pečícím papírem a upečeme do zlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat